تورتة عين الجمل بصوص الكراميل
الموضوع اني كنت و ده ززززمان طبعا مكنتش بعرف اعمل التارت و ليا تجارب فيه كتييررررر غير مرضية مرة ناشف و مرة يطرد الزبدة و لاني بحبه جدا و بشتريه من برا علي طول لم اياس ابدا قلت لنفسي لا تراجع و لا استسلام و انا قاعدة ساعة عصاري لقيت طريقة عجينة التارت علي فتافيت و بما اني ربنا كرمني و جبت ميزان بالجرامات مخصوص عشان التارت قلت يلا و عملته مرة و انبهرنا بيه و كررته تاني و قلت من حق الكبير يدلع و يعمل بقي تارت عين الجمل و الله احلي من برا مقادير التارت 250 جرام دقيق + 125 جرام زبدة باردة + صفار بيضة+ فانيليا + رشة ملح + رشه سكر + 2 ملعقة مياه باردة ( 30 مللي )الطريقة في الكبة نضع الدقيق و رشة الملح و رشة السكر و عليه الزبدة الباردة و نشغل حتي تصبح فتات خبزنضع صفار البيضة و مضاف اليها الفانيليا و نشغل ثم نضيف المياه و نشغل الكبة متقطع مرتين ثلاثة بالكتيرررر و نحط الخليط في طبق بيكون مفرول نجمع فيه بايدنا لحد ما يكون كورة يغلف بالبلاستيك و يترك في الثلاجة ساعة يفرد في قوالب التارت (انا بقطع من العجين بالسكين و بفرد بايدي بداخل قوالب التارت الصغير )يخرم بالشوكة حتي لا يترفع و يدخل فرن ساخن مسبقا حتي يحمر و يترك ليبرد تماما صوص الكراميل و ده برضو ليا تجارب معاه تكسفو عرفت السبب الحمد الله العيب مش فيا هو السبب ..... سكر التموين و عرفت ده من فتوكه غالية هنا في موضوع ليها عن الكراميل اعتقد الشيف لطيفة بعت اشتريت سكر الاسرة مخصوص و جبت عين الجمل مقشر الطريقة من موقع اجنبي ( اجانب يعني ميه ميه )واحد و نصف كوب سكر حبيبات نااااااااااااااعم + ثلث كوب ماء + واحد و ربع كوب كريمة لباني + نصف ملعقة فانيلياالطريقة نضع السكر و الماء في قدر علي النار و تكون متوسطة حتي يذوب السكر و يبدا في الغليان بدوووووون تقليب نهائي و نركز عندما يبد في تغير لونه الي الذهبي نضيف الكريمة و ناخد بالنا من فوران الكريمة و نقلب بسرعة حتي يختلط و نضيف الفانليا و نطفي النار الخليط بيكون سائل و بعد ما بيرد بيثقل نضع عين الجمل بداخل التارت و نصب صوص الكراميل و بالهنا و الشفا و دي اول تجربة للتارت بالكريمة و مربي الفروالة الموضوع اني كنت و ده ززززمان طبعا مكنتش بعرف اعمل التارت و ليا تجارب فيه كتييررررر غير مرضية مرة ناشف و مرة يطرد الزبدة و لاني بحبه جدا و بشتريه من برا علي طول لم اياس ابدا قلت لنفسي لا تراجع و لا استسلام و انا قاعدة ساعة عصاري لقيت طريقة عجينة التارت علي فتافيت و بما اني ربنا كرمني و جبت ميزان بالجرامات مخصوص عشان التارت قلت يلا و عملته مرة و انبهرنا بيه و كررته تاني و قلت من حق الكبير يدلع و يعمل بقي تارت عين الجمل و الله احلي من برا مقادير التارت 250 جرام دقيق + 125 جرام زبدة باردة + صفار بيضة+ فانيليا + رشة ملح + رشه سكر + 2 ملعقة مياه باردة ( 30 مللي )الطريقة في الكبة نضع الدقيق و رشة الملح و رشة السكر و عليه الزبدة الباردة و نشغل حتي تصبح فتات خبزنضع صفار البيضة و مضاف اليها الفانيليا و نشغل ثم نضيف المياه و نشغل الكبة متقطع مرتين ثلاثة بالكتيرررر و نحط الخليط في طبق بيكون مفرول نجمع فيه بايدنا لحد ما يكون كورة يغلف بالبلاستيك و يترك في الثلاجة ساعة يفرد في قوالب التارت (انا بقطع من العجين بالسكين و بفرد بايدي بداخل قوالب التارت الصغير )يخرم بالشوكة حتي لا يترفع و يدخل فرن ساخن مسبقا حتي يحمر و يترك ليبرد تماما صوص الكراميل و ده برضو ليا تجارب معاه تكسفو عرفت السبب الحمد الله العيب مش فيا هو السبب ..... سكر التموين و عرفت ده من فتوكه غالية هنا في موضوع ليها عن الكراميل اعتقد الشيف لطيفة بعت اشتريت سكر الاسرة مخصوص و جبت عين الجمل مقشر الطريقة من موقع اجنبي ( اجانب يعني ميه ميه )واحد و نصف كوب سكر حبيبات نااااااااااااااعم + ثلث كوب ماء + واحد و ربع كوب كريمة لباني + نصف ملعقة فانيلياالطريقة نضع السكر و الماء في قدر علي النار و تكون متوسطة حتي يذوب السكر و يبدا في الغليان بدوووووون تقليب نهائي و نركز عندما يبد في تغير لونه الي الذهبي نضيف الكريمة و ناخد بالنا من فوران الكريمة و نقلب بسرعة حتي يختلط و نضيف الفانليا و نطفي النار الخليط بيكون سائل و بعد ما بيرد بيثقل نضع عين الجمل بداخل التارت و نصب صوص الكراميل و بالهنا و الشفا و دي اول تجربة للتارت بالكريمة و مربي الفروالة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق