ب موقع العجيب1: طريقة عمل بقسماط

الأربعاء، 22 مايو 2013

طريقة عمل بقسماط

طريقة عمل بقسماط


    • المقادير:نصف كيلو دقيق
      ربع كوب زيت
      معلقتين كبيره سكر
      معلقه كبيره خميره فوريه
      كوب ماء دافئ
      معلقه صغيره ملح
      معلقه صغيره محلب
      معلقه صغيره ينسون
      معلقه صغيره شمر
      معلقه كبيره سمسم
      حبه البركه
    • التحضير:اول شئ ننخل الدقيق
      بنضيف على الدقيق المكونات الجافه ماعدا الخميره والسكر
      بعد ذللك ننشط الخميره
      نضيف جزء من الماء الدافئ مع السكر مع الخميره مع بعض ننزل
      الزيت على الدقيق ونعجنهم كويس لكى يتجانس الزيت مع
      الدقيق وبعدين نضيف الخميره النشطه
      الى الدقيق المتجانس مع الزيت
      وبعدين نضيف باقى المياه ونلم العجينه كويس
      ونغطيها بكيس بلا ستك ونسيبها ترتاح نصف ساعه
    • الطبخ:بعد ما العجينه خمرت اقعد اعمل اصابع لحد ماتخلصى الكميه
      اهم شئ الخبيز بتاعها يكون على درجه حراره هاديه
      على 160 درجه
    • الخطوة الاخيرة:اشتركي في صفحتنا على فيس بوك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

مهم جدا قبل قراة اي شئ اضغط هنا 

تطبيق كل جديد علي الاندوريد

مهم جدا قبل قراة اي شئ اضغط هنا 
;